מתכוני הD-TOX שלי לארוחת צהריים וערב בסופ"ש

תכנית תזונה D-TOX של יומיים למשך סופ"ש כדי להחזיר את הרגשתם של נשימה חדשה וזוהר מבפנים

טמפה-קוקוס-קארי

מצרכים
  • 2 כפות שמן קוקוס

  • 1 בצל אדום בינוני, קצוץ

  • 2 שיני שום קצוצות דק

  • ג'ינג'ר טרי (חתיכה אחת) (2.5 ס"מ) קלוף וקצוץ דק

  • 1 פלפל צ'ילי קטן, זרע וקצוץ דק

  • 230 גרם, קוביות טמפ

  • 100 גרם כרובית קצוצה

  • 70 גרם ברוקולי קצוץ

  • 230 גרם, אפונה טרייה או קפואה

  • 70 גרם כוסברה קצוצה

  • 10 גרם בזיליקום קצוץ

  • 100 גרם בצל ירוק חתוכים דק

  • 475 מ"ל חלב קוקוס

  • 1 כף אבקת קארי

  • ½ כפית מלח ים משובח

שלבי הכנה
  1. במחבת גדולה על אש בינונית ממיסים את שמן הקוקוס. מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר ופלפל הצ'ילי ומבשלים במשך 4-5 דקות, או עד שהם מתחילים להזהיב
  2. העבירו אותם לצדדי המחבת, ואז הוסיפו את הטמפה ובשלו עד שהטמפה משחימה מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את הכרובית והברוקולי ומבשלים 2-3 דקות. מוסיפים את האפונה, הכוסברה, הבזיליקום, בצל ירוק וחלב הקוקוס.
  4. מניחים להתבשל במשך 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מערבבים פנימה את אבקת הקארי ומלח הים לפני ההגשה.ארוחה מאוזנת מושלמת כאשר היא מלווה באורז בר. תיהנו מארוחה!

טונה על מצע של מחית- זנגביל עם אבוקדו, אפונה ונענע

מצרכים
  • 2 כפיות שמן שומשום
    ג'ינג'ר טרי בקוטר 5 ס"מ, קלוף וחתוך למקלות גפרורים

  • 8 שיני שום חתוכות דק

  • 4  יח' סטייק טונה

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה

  • 90 גרם שעועית אדממה מבושלת

  • 2 קומץ גדול של עלי נענע או כוסברה

  • 4 כפות זרעי שומשום, קלויים, להגשה

  • 150 גרם אפונה טרייה, או אפונה קפואה מופשרת

  • 2 חופן עלי נענע

  • גרידת גריד דק ומיץ של 1 ליים

  • 2 אבוקדו בשל, קצוץ

  • 2 כפיות חומץ תפוחים

שלבי הכנה
  1. מחממים את שמן השומשום במחבת על אש בינונית. מטגנים את הג'ינג'ר והשום מספר דקות עד להזהבה, ואז מוציאים לקערה קטנה.
  2.  מברישים את הסטייקים של הטונה עם שמן הזית ומתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס טרי. הוסף אותם לתבנית לטיגון של  2-3 דקות מכל צד, עד שהם מבושלים לטעמך.
  3. בינתיים, כדי להכין את האבוקדו, האפונה והנענע, יש לבשל את האפונה עד שהם רכים, ואז להכניס לקערה, להוסיף את שאר החומרים, ולמעוך למחית או ריסוק במזלג. מתבלים לפי הטעם.
  4. מגישים את הטונה על מצע אבוקדו ומצע האפונה, נוטפים מעט שמן זית, מקשטים עם הג'ינג'ר השום והשום, ומעליו שעועית אדממה, עשבי תיבול ושומשום.

תיהנו מהארוחה!

מאסאלה כרובית ואפונה

מצרכים
  • 2 כפות שמן קוקוס כתית

  • כפית זרעי כמון

  • ½ כפית זרעי שומר

  • 1 בצל לבן קצוץ דק, קמצוץ מלח ים

  • 4 שיני שום קצוצות דק

  •  

    ג'ינג'ר טרי בגודל 2 ס"מ, מגורר דק
  • ראש כרובית 1 ק"ג חתוך לפרחים
  • 4 עגבניות בשלות, קצוצות
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • כפית כורכום טחון
  • כפית גאראם מאסאלה
  • ¼ כפית אבקת צ'ילי
  • כפית עלי חילבה מיובשים (לא חובה)
  • 125 מ"ל מים
  • 500 גרם אפונה טרייה או קפואה
  • עלי  כוסברה  לקישוט
שלבי הכנה
  1. ממיסים את שמן הקוקוס במחבת גדולה על אש בינונית. הוסף את זרעי הכמון והשומר. כאשר הזרעים מתחילים להקפיץ, מוסיפים את הבצל והמלח ומבשלים 5-6 דקות, עד שהבצל מזהיב.

  2. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את הכרובית והעגבניות ומבשלים 5 דקות, או עד שהעגבניות רכות .מערבבים פנימה את כל התבלינים יחד עם המים.

  3. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 10-12 דקות.

  4. הסר את המכסה. מערבבים פנימה את האפונה ומבשלים, לא מכוסים, כחמש דקות נוספות, או עד שהכרובית רכה, מוסיפים עוד מעט מים במידת הצורך.

  5. מתבלים לפי הטעם במלח ים ופלפל שחור גרוס טרי. מפזרים את הכוסברה ומגישים.

תיהנו מהארוחה!

קערת סלק וקינואה

מצרכים
  • 2 סלק בינוני במשקל של כ -400 גר '

  •  170 גרם קינואה

  • 50 גרם גבינה טרייה

  • זרעי חמניות 70 גרם

  •  

    1 כף חומץ תפוחים
  • 4 כפות שטוחות עלי  פטרוזיליה קצוצים
  • 4 כפות שמן זית כתית
  • מיץ לימון סחוט טרי
  •    מלח ופלפל שחור כתוש
שלבי הכנה
  1. שוטפים את הסלק, ואז מוסיפים לסיר עם מים קרים. מרתיחים בעדינות כ 45-90 דקות. אתה צריך להיות מסוגל להכניס שיפוד או סכין קטן בקלות, אך בלי שהם יהפכו לרכים מדי
  2. מסננים ומשאירים להתקרר על צלחת. ברגע שהם קרירים, לקלף  (לחבוש כפפות אם אינך רוצה שיהיה לך ידיים אדומות עמוקות להמשך היום), לחתוך את הסלק  לרצועות דקות וארוכות והכניס לקערה.
  3. לבשל את הקינואה לפי ההוראות. מורידים מהאש ומניחים להתקרר.
  4. בינתיים שוטפים את גרעיני החמניות תחת מים זורמים ומסננים היטב. שמים את הזרעים במחבת על אש בינונית וצולים תוך ערבוב נמרץ עד שהזרעים מזהיבים.
  5. מערבבים את הסלק, הקינואה וגרעיני החמנייה. סוחטים מעל הלימון ושופכים פנימה את שמן הזית וחומץ התפוחים. מתבלים במלח ופלפל.
  6. הניחו את הסלק על צלחת הגשה. מפוררים מעל הגבינה ומוסיפים את הפטרוזיליה קצוצה גסה.

תיהנו מהארוחה!